Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Ahlat Dergisi İlk Sayısı Çıktı
Muhammed Kasım Aydın’ın genel yayın yönetmenliğinde ve Resul Günaydın’ın editörlüğünde “Ahlat” Dergisi ilk sayısıyla okuyucunun karşısına çıktı.
Ahlat, İslam fikrinin, sanat ve hikmetinin Anadolu topraklarına ilk nakşedildiği şehirlerden bir tanesi… Hem bu topraklardaki İslam düşüncesinin kadim köklerine yapılan telmih, hem de Ahlat meyvesinin “hudayinabit”liğiyle kurduğu benzeşme bakımından Ahlat hem önemli olanın ve ihmal edilenin altını çiziyor hem de yaşadığımız çağda kırılan ve bozulanı vahyin gölgesinde yeniden inşa için bir tefekkür iklimine giriyor.
Ahlat, bu sayısında Abdüssemi Aydın’ın “Hikmetin ve Sanat’ın Yitik Şehirleri” başlığı altında inşallah uzun süre sürecek olan yazı dizisinin ilk yazısında “Bağdat”ın dönemi ve tarihi açısından ilim, hikmet ve sanat bağlamındaki yankısına eğiliyor. Elbette bunun yanında yakın tarihimizde İslam dünyasının vicdan ve hafızasındaki yeriyle hepimizin dikkatini üzerine çeken şahsiyetlerin ele alındığı “Öncü Yüzler” bölümünde Dilruba Öz’ün “Hasan Elbenna”, Kasım Aydın’ın ise “Şamil Basayev” üzerine yazdığı portre yazıları yer alıyor.
Bu sayının kitap tavsiyeleri bölümünde yer alan “Eskimeyen Kitaplar” ise edebiyatımızın önemli ismi Erdem Bayazıt’ın seneler sonra yeniden basılan “İpekyolu’ndan Afganistan’a” kitabı ve Mevdudi’nin “Kur’an’ın Dört Temel Terimi” adlı eseri.